Rannikkolaivurikurssi

Rannikkolaivurikurssi on jatkoa saaristolaivurikurssille ja antaa lisätietoja mm. vuorovedestä, säästä ja tutkan käytöstä. Rannikkolaivurikurssin suorittamisen edellytyksenä on läpäisty saaristolaivuritutkinto. TRIPin kursseilla molempien tutkintojen suorittaminen yhtä aikaa on mahdollista.

Kurssit ovat tiiviitä paketteja ja harjoituksia on syytä tehdä myös kotona. Matematiikan osalta TRIPin kursseilla odotetaan hieman korkeampaa lähtötasoa kuin työväenopistojen kursseilla, mutta peruskoulumatematiikan hallinta riittää.

Opetukseen osallistuminen ei ole pakollista, mutta rannikkolaivuritutkinnon suorittamiseksi ja diplomin saamiseksi täytyy suorittaa rannikkolaivuritentti, joka järjestetään kurssin päätteeksi. Tenttiin osallistuminen sisältyy kurssimaksuun.

Kevään 2018 kurssiohjelma:

To 1.3.2018 Intro, Saariston kertaus & sää
to 8.3.2018 Elektroniset apuvälineet, merekulkusäädökset ja veneily ulkomailla
to 15.3.2018 Kompassit ja paikanmääritys
to 22.3.2018 Sorto & Virta
to 29.3.2018 Vuorovesi ja vedenkorkeus
to 12.4.2018 Kertausta
pe 20.4.2018 Tentti

Luennot pidetään torstaisin 17:30-20:00 Otaniemessä luentosalissa R1, Rakennustalossa, Rakentajanaukio 4, ja tentti on valtakunnallinen, perjantaina 20.4. klo 18:00-22:00, ja pidetään niinikään samassa paikassa.

Voit ilmoittautua kevään 2018 Laivurikursseille  täällä.

Tulevat mahdolliset tenttipäivät:
20.4.2018 18-22

21.9.2018

14.12.2018

TRIP järjestää tenttejä syksyllä jos kysyntää on riittävästi. Ilmoita halukkuudestasi tenttiä hallitukselle osoitteeseen trip (a) list.ayy.fi

Ilmoittautumisen yhteydessä on mahdollista tilata maksullinen diplomi kurssista. Muita todistuksia ei voi tilata Tripin kautta. Myös Suomen Navigaatioliitosta saa maksullisen todistuksen tutkinnosta.

Vanhoja tenttejä ja vastauksia:

Suomen Navigaatioliiton sivuilla
Helsingin navigaattoreiden sivuilla

Maksut

Kurssilla käytännössä välttämättömiä ovat kurssikirja, harjoituskartta, astelevy, harppi, viivain, lyijykynä, kumi ja laskin. Kirjan, kartan, astelevyn ja harpin voi ostaa kätevästi TRIPin kautta, tilatut tarvikkeet jaetaan kahdella ensimmäisellä opetuskerralla maksukuittia vastaan. Materiaalia saa myös kirjakaupoista ja toisinaan myös käytettynä.

Hinnasto 2018

Kurssimaksu (sis. tenttimaksun) 75,00 €

Pelkkä tentti 45,00 €

Kurssikirja: Rannikkonavigointi, 8. painos 22,50 €
Harjoituskartta: Carta Navigationis 13,00 €
Astelevy 12,70 €
Harppi 7” 22,50 €

Täytettyäsi ilmoittautumislomakkeen saat sähköpostiisi maksutiedot – muista käyttää annettua viitettä maksaessasi! Maksut tulee olla maksettuna ennen toista opetuskertaa, joka on myös viimeinen mahdollisuus lunastaa tilatut materiaalit. Ota opetuskerralle kuitti mukaan maksetuista maksuista lunastaaksesi kurssimateriaalit.

TRIPin jäsenmaksu (jos et vielä ole jäsen)
– AYY:n jäsen 25,00 €
– Muu opiskelija 35,00 €
– Valmistunut 55,00€
Liity jäseneksi täältä.

  • Huom. jäsenmaksu sisältää SPV:n jäsenmaksun, jäsenedut ks. www.spv.fi/luottamustoiminta ja tietenkin osallistumisoikeuden TRIPin toimintaan ja tapahtumiin, ml. jäsenpurjehdukset.

Saaristo- ja rannikkolaivurin yhtäaikainen suorittaminen

Saaristo- ja rannikkolaivurin tutkinnot on mahdollista suorittaa limittäin. Tämä toki vaatii opiskelijalta paljon enemmän aikaa ja panostusta, sillä opittavaa asiaa on tällöin tuplamäärä. Suositeltavaa on kuitenkin suorittaa saaristo- ja rannikkolaivurikurssit esimerkiksi peräkkäisinä vuosina, jolloin purjehtija pystyy implementoimaan teoriassa opittua käytäntöön purjehduskauden ajan, ja rakentamaan pohjaa lisäoppimiselle. Tuplatenttijöille tentintekoaika on sama kuin muillekin, jolloin samassa ajassa tulee suorittaa molemmat tentit.

Lisätietoja laivurikursseista: trip(a)list.ayy.fi