Navigointikurssit

Teekkaripurjehtijat järjestävät keväällä 2019 navigoinnin peruskurssin (Navigointi 1) ja navigoinnin jatkokurssin (Navigointi 2)

Voit ilmoittautua kevään 2019 navigointikursseille alla olevalla lomakkeella.

Navigointi 1

Navigointi 1 -kurssi on navigoinnin teorian ja vesiliikenteen säädösten alkeiskurssi. Opit löytämään tiesi oikeiden viittojen välistä, ottamaan suuntia kartalta ja tunnistamaan muita aluksia valojen perusteella. Opetus alkaa perusteista, joten esitietoja ei vaadita.

Myöhemmin voit jatkaa opintojasi navigoinnin jatkokurssilla (Navigointi 2), jossa mukaan tulevat mm. vuorovesi, sääoppi ja tutkan käyttö. Voit halutessasi käydä molemmat kurssit samana keväänä.

Kurssit ovat tiiviitä paketteja ja harjoituksia on syytä tehdä myös kotona. Matematiikan osalta TRIPin kursseilla odotetaan hieman korkeampaa lähtötasoa kuin työväenopistojen kursseilla, mutta peruskoulumatematiikan hallinta riittää.

Luennoilla käyminen ei ole pakollista, mutta navigointitutkinnon suorittamiseksi ja diplomin saamiseksi täytyy suorittaa kirjallinen navigointitentti, joka järjestetään kurssin päätteeksi. Tenttiin osallistuminen sisältyy kurssimaksuun.

Kevään 2019 kurssiohjelma

ti 8.1. Intro & Merikartta
ti 15.1. Merikartta
ti 22.1. Kompassi
ti 29.1. Paikanmääritys
ti 5.2.  Sää & Turvallisuus
ti 12.2. Reittisuunnittelu
ti 26.2. Kertaus
ti 5.3. Tentti

Navigointi 1- kurssi pidetään viikottain tiistaina 17:30-20:00 osoitteessa Maarintie 8, Espoo; luentosali Tu5. Tentti pidetään tiistaina 18:00-22:00 osoitteessa Maarintie 8, Espoo; luentosali Tu5.

Navigointi 2

Navigointi 2- kurssi on jatkoa Navigointi 1 -kurssille ja antaa lisätietoja mm. vuorovedestä, säästä ja tutkan käytöstä, mutta syventää myös opittua navigointitaitoa. Navigointi 2 -tutkinnon suorittamisen edellytyksenä on läpäisty saaristolaivuri tai Navigointi 1 -tutkinto. TRIPin kursseilla molempien tutkintojen suorittaminen on mahdollista saman kevään aikana.

Kurssit ovat tiiviitä paketteja ja harjoituksia on syytä tehdä myös kotona. Matematiikan osalta TRIPin kursseilla odotetaan hieman korkeampaa lähtötasoa kuin työväenopistojen kursseilla, mutta peruskoulumatematiikan hallinta riittää.

Opetukseen osallistuminen ei ole pakollista, mutta navigointi 2 -tutkinnon suorittamiseksi ja diplomin saamiseksi täytyy suorittaa navigointi 2 – tentti, joka järjestetään kurssin päätteeksi. Tenttiin osallistuminen sisältyy kurssimaksuun.

Kevään 2019 kurssiohjelma:

Ke 27.2. Intro &Ulkomaan veneily & Turvallisuus
Ke 6.3. Sijainnin määrittely
Ke 13.3. Sää
Ke 20.3. Vuoroveden korkeus
Ke 27.3. Vuorovesivirrat
Ke 3.4. Reittisuunnittelu
Ma 15.4. Kertaus
To 18.4. Tentti

Luennot pidetään keskiviikkoisin 17:30-20:00 ja tentti pidetään ke klo 18-21, osoitteessa Maarintie 8, Espoo; luentosali Tu7.

Yleisiä navigointikurssiohjeita

Nämä pätevät molempiin navigointikursseihin (Nav1 & Nav2)

TRIP järjestää mahdollisesti uusintatentin syksyllä jos kysyntää on riittävästi. Ilmoita halukkuudestasi tenttiä hallitukselle osoitteeseen trip (a) list.ayy.fi

Ilmoittautumisen yhteydessä on mahdollista tilata maksullinen diplomi kurssista.

Vanhoja tenttejä ja vastauksia:

Lisämateriaalia saatavilla Suomen Navigoinnin opettajien sivuilla.

Kurssimateriaali ja -maksut

Kurssilla käytännössä välttämättömiä ovat kurssikirja, harjoituskartta, astelevy, navigaatioharppi, viivain, lyijykynä, kumi ja laskin. Kirjan, kartan, astelevyn ja harpin voi ostaa kätevästi TRIPin kautta, tilatut tarvikkeet jaetaan kahdella ensimmäisellä opetuskerralla maksukuittia vastaan. Materiaalia saa myös kirjakaupoista ja toisinaan myös käytettynä.

Hinnasto 2019

  • Kurssimaksu Opiskelija (sis. tenttimaksun) 65,00 €
  • Kurssimaksu Valmistunut (sis. tenttimaksun) 79,00 €
  • Pelkkä tentti 45,00 €
  • Navigointi 1 kurssikirja, Itämeri ja sisävedet – 34,00€
  • Navigointi 1 harjoituskartta (Päijänne & Helsingin edusta) 8,00€
  • Navigointi 2 kurssikirja, Vuorovesialueet ja Välimeri – 34,00€
  • Navigointi 2 harjoituskartta (Imray Englannin kanaali) – 29€
  • Astelevy 12,70 €
  • Navigointiharppi 7” 22,50 €

Täytettyäsi ilmoittautumislomakkeen saat sähköpostiisi maksutiedot – muista käyttää annettua viitettä maksaessasi! Maksut tulee olla maksettuna ennen toista opetuskertaa, joka on myös viimeinen mahdollisuus lunastaa tilatut materiaalit. Ota opetuskerralle kuitti mukaan maksetuista maksuista lunastaaksesi kurssimateriaalit.

TRIPin jäsenmaksu (jos et vielä ole jäsen) – kurssille osallistuaksesi sinun tulee olla teekkaripurjehtijoiden jäsen.
Liity jäseneksi täältä.

  • Huom. jäsenmaksu sisältää SPV:n jäsenmaksun, jäsenedut ks. www.spv.fi/luottamustoiminta  ja tietenkin osallistumisoikeuden TRIPin toimintaan ja tapahtumiin, ml. jäsenpurjehdukset.

Navigointikurssien yhtäaikainen suorittaminen

Navigointi 1- ja Navigointi 2 -kurssit on mahdollista suorittaa limittäin samana keväänä. Tämä toki vaatii opiskelijalta paljon enemmän aikaa ja panostusta, sillä opittavaa asiaa on tällöin tuplamäärä. Suositeltavaa on kuitenkin suorittaa Navigointi 1 – ja Navigointi 2- kurssit esimerkiksi peräkkäisinä vuosina, jolloin purjehtija pystyy soveltamaan teoriassa opittua käytäntöön purjehduskauden ajan, ja rakentamaan pohjaa lisäoppimiselle. Jos sinulla on purjehduskokemusta ennestään, kurssien suorittaminen samana keväänä ei ole ongelma.

Lisätietoja laivurikursseista: trip(a)list.ayy.fi

Ilmoittautuminen alla (tai täällä)