Opiskelijan oma purjehdusseura
 
Slider

Navigointikurssit

Navigointi 1

 
Navigointi 1 -kurssi on navigoinnin teorian ja vesiliikenteen säädösten alkeiskurssi. Opit löytämään tiesi oikeiden viittojen välistä, ottamaan suuntia kartalta ja tunnistamaan muita aluksia valojen perusteella. Opetus alkaa perusteista, joten esitietoja ei vaadita.

Luennoilla käyminen ei ole pakollista, mutta navigointitutkinnon suorittamiseksi ja diplomin saamiseksi täytyy suorittaa kirjallinen navigointitentti, joka järjestetään kurssin päätteeksi. Tenttiin osallistuminen sisältyy kurssimaksuun.    

Kevään 2022 kurssiohjelma

HUOM!
Ilmoittautuminen ja materiaalitilaus on vielä auki 16.2. klo 23:59 asti!

Navigointi 1- kurssi pidetään viikottain tiistaisin 18.00-20:15 etäyhteydellä Google Meetsissa. Linkki lähetetään osallistujille ennen kurssin alkua.

1.3. Intro & Merikartta
8.3.  Merikartta
15.3. Kompassi
22.3. Paikanmääritys
29.3. Sää & Turvallisuus
5.4.   Reittisuunnittelu
12.4.  Kertaus
27.4.  Tentti (Design Factory klo 18)

Trip pidättää oikeuden muuttaa kurssiohjelmaa.

Ilmoittautuminen avataan 31.1. klo 12:00 ja suljetaan 16.2. klo 23:59.

ILMOITTAUTUMISLOMAKE (Navigointi 1)

Navigointi 2

 

Navigointi 2 -kurssi on jatkoa Navigointi 1 -kurssille ja antaa lisätietoja mm. vuorovedestä, säästä ja tutkan käytöstä, mutta syventää myös opittua navigointitaitoa. Navigointi 2 -tutkinnon suorittamisen edellytyksenä on läpäisty saaristolaivuri tai Navigointi 1 -tutkinto. 

Kurssit ovat tiiviitä paketteja ja harjoituksia on syytä tehdä myös kotona. Matematiikan osalta Tripin kursseilla odotetaan hieman korkeampaa lähtötasoa kuin työväenopistojen kursseilla, mutta peruskoulumatematiikan hallinta riittää.

Opetukseen osallistuminen ei ole pakollista, mutta Navigointi 2 -tutkinnon suorittamiseksi ja diplomin saamiseksi täytyy suorittaa Navigointi 2 -tentti, joka järjestetään kurssin päätteeksi. Tenttiin osallistuminen sisältyy kurssimaksuun.  

Kevään 2022 kurssiohjelma


Navigointi 2 -kurssi pidetään viikottain keskiviikkoisin 18.00-20:15 etäyhteydellä Google Meetsissa. Linkki lähetetään osallistujille ennen kurssin alkua.

2.3. Intro, ulkomaan veneily & turvallisuus
9.3. Sijainnin määrittely
16.3. Vuoroveden korkeus
23.3. Sää
30.3. Vuorovesivirrat
6.4. Reittisuunnittelu
13.4. Kertaus
27.4.  Tentti (Design Factory klo 18) 

Trip pidättää oikeuden muuttaa kurssiohjelmaa.

Ilmoittautuminen avataan 31.1. klo 12:00 ja suljetaan 16.2. klo 23:59.

ILMOITTAUTUMISLOMAKE (Navigointi 2)
 

Yleisiä navigointikurssiohjeita


Trip järjestää mahdollisesti uusintatentin syksyllä, jos kysyntää on riittävästi. Ilmoita halukkuudestasi tenttiä hallitukselle osoitteeseen hallitus(a)teekkaripurjehtijat.fi

Kurssit ovat tiiviitä paketteja ja harjoituksia on syytä tehdä myös kotona. Matematiikan osalta Tripin kursseilla odotetaan hieman korkeampaa lähtötasoa kuin työväenopistojen kursseilla, mutta peruskoulumatematiikan hallinta riittää. Ilmoittautumisen yhteydessä on mahdollista tilata maksullinen diplomi kurssista.

Navigointi 2 -diplomia tarvitset, jos haluat hakea kansainvälistä huviveneen kuljettajan pätevyyskirjaa. Navigointi 1 -tutkinto voidaan myös hyväksyä, jos suoritat siihen täydentävän vuorovesitutkinnon.

Vanhoja tenttejä ja vastauksia:
Lisämateriaalia saatavilla Suomen Navigoinnin opettajien sivuilla.


Kurssimateriaali ja -maksut
 

Kurssilla käytännössä välttämättömiä ovat kurssikirja, harjoituskartta, astelevy, navigaatioharppi, viivain, lyijykynä, kumi ja laskin.

Astelevy on navigaatioon tarkoitettu astelevy, mikä helpottaa astemittausta. Tripiltä tilattava harppi on navigaatioharppi. Myös tavallinen harppi käy.

Kirjan, kartan, astelevyn ja harpin voi ostaa kätevästi Tripin kautta, tilatut tarvikkeet jaetaan ennakkoon ilmoitettuina aikoina Otaniemestä.  Materiaalia saa myös kirjakaupoista ja toisinaan myös käytettynä.

Hinnasto 2022
 • Kurssimaksu Opiskelija (sis. tenttimaksun) 65,00 €
 • Kurssimaksu Valmistunut (sis. tenttimaksun) 79,00 €
 • Pelkkä tentti 30,00 €
 • Navigointi 1 kurssikirja, Itämeri ja sisävedet – 34,00€
 • Navigointi 1 harjoituskartta – 8,00€
 • Navigointi 2 kurssikirja, Vuorovesialueet ja Välimeri – 34,00€
 • Navigointi 2 harjoituskartta (Imaray C33A Channel Islands) – 29€
 • Astelevy Linex 2800MH 10,00 €
 • Harppi Linex 76B 12,00€
 • Navigointiharppi, messinki 22,50 €
HUOM! Materiaalitilauksen eräpäivä on 16.2.!
Materiaalit on noudettava Otaniemestä ilmoitettuina noutoaikoina. Mikäli haluat tilata materiaalit suoraan kotiovellesi, voit tilata ne Suomen Navigointiopettajien kautta. Täytettyäsi ilmoittautumislomakkeen saat sähköpostiisi maksutiedot – muista käyttää annettua viitettä maksaessasi! Maksut tulee olla maksettuna ennen toista opetuskertaa, joka on myös viimeinen mahdollisuus lunastaa tilatut materiaalit. Ota materiaalien noutoon kuitti mukaan maksetuista maksuista lunastaaksesi kurssimateriaalit.

Tripin jäsenmaksu (jos et vielä ole jäsen) – kurssille osallistuaksesi sinun tulee olla Teekkaripurjehtijoiden jäsen. Liity jäseneksi täältä.

Lisätietoa navigointikursseista saat lähettämällä viestiä hallitus(a)teekkaripurjehtijat.fi. Jos olet jo Teekkaripurjehtijat ry:n jäsen, suosittelemme että jaat kysymyksen sisäisellä #koulutus -slack kanavalla. 

Navigation 1 in English

 

The course is based on the course book Reeds Skipper’s Handbook by Malcolm Pearson and the materials of Suomen Navigoinninopettajat. The course focuses on navigating on the Baltic Sea and lakes. Navigation 1 gives you the basic navigation skills and other useful sailor knowledge. No previous knowledge required.

You will receive an invoice after the course registration, please use the reference number. In addition, please be prepared to show a receipt of payment when picking up the course material.


The schedule for the Spring 2022

Note!
You can register for the course and order material (navigation maps etc.) until Wed 16.02. at 23:59!

The course will be organised on Monday evenings at 18-20:15. The lectures are organised remotely on Google Meet platform. The link will be sent to the participants before Lecture 1.

 • 28.2. Lecture 1
 • 7.3. Lecture 2
 • 14.3. Lecture 3
 • 21.3. Lecture 4
 • 28.3. Lecture 5
 • 4.4. Lecture 6
 • 11.4. Rehearsing
 • 27.4. Exam (Design Factory at 18:00)


Trip reserves the right to change the schedule.

Exam

One exam is included in the course fee. 

Course material

Note! You can order material (navigation maps etc.) through the form from Trip until 16.02.
The course book is Reeds Skipper’s Handbook by Malcolm Pearson. Trip does not sell the book. The book is available in most of the book stores. If you are already a member, you can also ask in Teekkaripurjehtijat ry’s slack channel (#koulutus) for a used book.

We recommend that you will have a protractor triangle, a navigational divider and the Navigation 1 map. In addition, a calculator is needed.

Prices 2022
 • Course fee Student (inc. an exam (1)) 65,00 €
 • Course fee Graduated (inc. an exam) 79,00 €
 • Exam only 30,00 €
 • Navigation 1 map 8,00 €
 • Protractor triangle Linex 2800MH 10,00 €
 • Navigational divider Linex 76B 12,00€
 • Navigational divider, brass 22,50 €
The registration will be opened on Mon 31.1. at 12:00 and closed Wed 16.2. at 23:59.

REGISTRATION FORM (Navigation 1)

More information hallitus(a)teekkaripurjehtijat.fi. If you are already a member of Teekkaripurjehtijat ry, we recommend you to send your question on the slack-channel #koulutus.