Navigointikurssit

Teekkaripurjehtijat järjestävät keväällä 2020 navigoinnin peruskurssin (Navigointi 1) ja syksyllä 2020 navigoinnin jatkokurssin (Navigointi 2).
Voit ilmoittautua kevään 2020 Navigointi 1 -kurssille alla olevalla lomakkeella.


Kirjatilaukset kevään navigointikursseille on tehty, joten voit ilmoittautua kurssille, mutta kirjat tai muut materiaalit eivät enää ehdi ajoissa.
 

Navigointi 1

Navigointi 1 -kurssi on navigoinnin teorian ja vesiliikenteen säädösten alkeiskurssi. Opit löytämään tiesi oikeiden viittojen välistä, ottamaan suuntia kartalta ja tunnistamaan muita aluksia valojen perusteella. Opetus alkaa perusteista, joten esitietoja ei vaadita.

Syksyllä voit jatkaa opintojasi navigoinnin jatkokurssilla (Navigointi 2), jossa mukaan tulevat mm. vuorovesi, sääoppi ja tutkan käyttö.

Kurssit ovat tiiviitä paketteja ja harjoituksia on syytä tehdä myös kotona. Matematiikan osalta TRIPin kursseilla odotetaan hieman korkeampaa lähtötasoa kuin työväenopistojen kursseilla, mutta peruskoulumatematiikan hallinta riittää.

Luennoilla käyminen ei ole pakollista, mutta navigointitutkinnon suorittamiseksi ja diplomin saamiseksi täytyy suorittaa kirjallinen navigointitentti, joka järjestetään kurssin päätteeksi. Tenttiin osallistuminen sisältyy kurssimaksuun.

Kevään 2020 kurssiohjelma
ke 26.2. Intro & Merikartta
ke 4.3.   Merikartta
ke 11.3. Kompassi
ke 18.3. Paikanmääritys
ke 25.3. Sää & Turvallisuus
ke 1.4.   Reittisuunnittelu
ke 8.4.    Ei luentoa
ke 15.4.  Kertaus
ke 22.4.  Tentti

Ilmoittaudu tästä linkistä

Navigointi 1- kurssi pidetään viikottain keskiviikkoisin 17:30-20:00 Otaniemessä osoitteessa Otakaari 1, luokkatilassa R001/Y203a B-sali. Tentti pidetään keskiviikkona 22.4. 18:00-22:00 samassa tilassa.

Navigointi 2

Navigointi 2- kurssi on jatkoa Navigointi 1 -kurssille ja antaa lisätietoja mm. vuorovedestä, säästä ja tutkan käytöstä, mutta syventää myös opittua navigointitaitoa. Navigointi 2 -tutkinnon suorittamisen edellytyksenä on läpäisty saaristolaivuri tai Navigointi 1 -tutkinto. 

Kurssit ovat tiiviitä paketteja ja harjoituksia on syytä tehdä myös kotona. Matematiikan osalta TRIPin kursseilla odotetaan hieman korkeampaa lähtötasoa kuin työväenopistojen kursseilla, mutta peruskoulumatematiikan hallinta riittää.

Opetukseen osallistuminen ei ole pakollista, mutta navigointi 2 -tutkinnon suorittamiseksi ja diplomin saamiseksi täytyy suorittaa navigointi 2 – tentti, joka järjestetään kurssin päätteeksi. Tenttiin osallistuminen sisältyy kurssimaksuun.

Varsinainen Navigointi 2 -kurssi järjestetään syksyllä 2020, jonka kurssiohjelma alla.

Jos kuitenkin haluat suorittaa kurssin ennen purjehduskesää 2020,
järjestämme Navigointi 2 -kurssista tiiviskurssin keväälle 2020 seuraavalla aikataululla.
Kurssi vaatii enemmän myös itseopiskelua.

Kurssikertoja on 4 x 3h + tentti 3h:
 • sunnuntai 1.3.2020 17 – 20:30
 • tiistai 17.3.2020 17:30 – 20:30
 • torstai 2.4.2020 17:30 – 20:30
 • torstai 16.4.2020 17:30 – 20:30
 • keskiviikko 22.4.2020 18 – 21 tentti (yhtä aikaa Navigointi 1 kurssilaisten kanssa)
Kurssipaikka ilmoitetaan myöhemmin osallistujien määrän mukaan.
Ilmoittaudu tästä linkistä.


Syksyn 2020 kurssiohjelma:

Luento I:   Intro & Ulkomaan veneily & Turvallisuus
Luento II:  Sijainnin määrittely
Luento III: Sää
Luento IV: Vuoroveden korkeus
Luento V:  Vuorovesivirrat
Luento VI:  Reittisuunnittelu
Luento VII: Kertaus
Luento IX:  Tentti

Luennot pidetään arki-iltoina viikoittain 17:30-20:00 ja tentti pidetään klo 18-22 Otaniemessä. Tarkka aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

Yleisiä navigointikurssiohjeita

Nämä pätevät molempiin navigointikursseihin (Nav1 & Nav2).

TRIP järjestää mahdollisesti uusintatentin syksyllä jos kysyntää on riittävästi. Ilmoita halukkuudestasi tenttiä hallitukselle osoitteeseen hallitus(a)teekkaripurjehtijat.fi
Ilmoittautumisen yhteydessä on mahdollista tilata maksullinen diplomi kurssista. Navigointi 2 -diplomia tarvitset, jos haluat hakea kansainvälistä huviveneen kuljettajan pätevyyskirjaa. Navigointi 1 -tutkinto voidaan myös hyväksyä, jos suoritat siihen täydentävän vuorovesitutkinnon.

Vanhoja tenttejä ja vastauksia:
Lisämateriaalia saatavilla Suomen Navigoinnin opettajien sivuilla.
Kurssimateriaali ja -maksut
 

Kurssilla käytännössä välttämättömiä ovat kurssikirja, harjoituskartta, astelevy, navigaatioharppi, viivain, lyijykynä, kumi ja laskin.
Astelevy on navigaatioon tarkoitettu astelevy, mikä helpottaa astemittausta. Tripiltä tilattava harppi on navigaatioharppi. Myös tavallinen harppi käy.

Kirjan, kartan, astelevyn ja harpin voi ostaa kätevästi TRIPin kautta, tilatut tarvikkeet jaetaan kahdella ensimmäisellä opetuskerralla maksukuittia vastaan. Materiaalia saa myös kirjakaupoista ja toisinaan myös käytettynä.

Hinnasto 2020
 • Kurssimaksu Opiskelija (sis. tenttimaksun) 65,00 €
 • Kurssimaksu Valmistunut (sis. tenttimaksun) 79,00 €
 • Pelkkä tentti 45,00 €
 • Navigointi 1 kurssikirja, Itämeri ja sisävedet – 34,00€
 • Navigointi 1 harjoituskartta (Päijänne & Helsingin edusta) 8,00€
 • Navigointi 2 kurssikirja, Vuorovesialueet ja Välimeri – 34,00€
 • Navigointi 2 harjoituskartta (Imray Englannin kanaali) – 29€
 • Astelevy 12,70 €
 • Navigointiharppi 7” 22,50 €
Täytettyäsi ilmoittautumislomakkeen saat sähköpostiisi maksutiedot – muista käyttää annettua viitettä maksaessasi! Maksut tulee olla maksettuna ennen toista opetuskertaa, joka on myös viimeinen mahdollisuus lunastaa tilatut materiaalit. Ota opetuskerralle kuitti mukaan maksetuista maksuista lunastaaksesi kurssimateriaalit.

TRIPin jäsenmaksu (jos et vielä ole jäsen) – kurssille osallistuaksesi sinun tulee olla teekkaripurjehtijoiden jäsen. Liity jäseneksi täältä.
 • Huom. jäsenmaksu sisältää SPV:n jäsenmaksun, jäsenedut ks. www.spv.fi/luottamustoiminta  ja tietenkin osallistumisoikeuden TRIPin toimintaan ja tapahtumiin, ml. jäsenpurjehdukset.
Lisätietoja laivurikursseista: varakommodori (a) teekkaripurjehtijat.fi