Ruoholahti

TRIP:n matkaveneet viettävät kesät Ruoholahden venesatamassa osoitteessa Tammasaarenaukio. Satama on Helsingin kaupungin hallinnoima ja aivan High Tech Center Helsingin kyljessä. HTC on se erikoinen toimistokolossi, jossa on oranssit teräksiset tukirakennelmat sataman puolella. Purjehduksille kokoonnutaan suoraan veneiden luokse. Voit halutessasi nostella tavarasi jo valmiiksi veneen istuinkaukaloon vaikka kippari olisikin vasta matkalla.

Veneet löytyvät kartan keskeltä nuolen osoittamasta kohdasta venepaikoilta 47 (s/y Electrip), 63 (s/y Gintrip) ja 64 (s/y Triptonic).

Näytä suurempi kartta ja hae reittiohjeet

Bussi 102
Otaniemestä pääsee kätevästi bussilla 102 Ruoholahden S-Marketin eteen, kun jää pois heti Länsiväylän loputtua. Siitä on alle kilometrin matka veneille. Mene talon läpi tai sivulta Itämerenkadun puolelle ja jatka oikealle. Käänny siitä Kaapelitehtaalle. Venesatama on heti HTC:n takana.

T-linjat Lauttasaaren kautta
Jos onni potkii, voit päästä 102T:llä, tai muulla T-vuorolla tarvittaessa Hanasaaressa vaihtaen, hieman lähemmäs venesatamaa. Jää tällöin heti Lauttasaaren sillan jälkeen pois, suuren taideteoksen kohdalla. Jatka pysäkiltä suoraan tiestä poispäin, pienen aukion läpi, Kaapelitehtaan vierestä ja HTC:n portaiden yli satamaan.

Metro
Ruoholahden asemalta suuntaa etelään eli kohti merta kunnes saavut kanavalle. Käänny kanavalta oikealle kohti Lauttasaarta. Jatka kanavan vierustaa kunnes vastaan tulee mastoja. Jatka vasemmanpuoleiselle laiturille.

Ratikka 8
Ratikalla pääsee kätevästi metroaseman luota samaan paikkaan jossa 102T:stä kannattaa jäädä pois.

Bussi 15
Tuuri kun käy niin bussi 15 tuo metroaseman luota aivan Kaapelitehtaan ja HTC:n viereen.

Polkupyörä ja rullaluistimet
Otaniemestä pääsee pyöräteitä Keilaniemeen ja siitä Lauttasaareen, vaihtoehtoisesti myös hiekkateitä Lehtisaaren ja Kaskisaaren kautta. Kulje Lauttasaaren sillan pohjoispuolta Helsingin keskustaa kohti ja kieppaa heti sillan jälkeen vasemman kautta tunneliin. Siitä päädyt suoraan ajamalla venesatamaan. TRIP:n veneet ovat  vastakkaisella puolella allasta.

Auto
Autolla pääsee kätevästi kulkemaan tavaroiden kanssa. Ilmaisen pysäköintipaikan löytäminen on tuuripeliä. Maksullisia paikkoja on kaapelitehtaan edessä. Länsisatamankadulla 4h kiekkopaikat ma-pe 9-19. Eli perjantaina klo 15 jätetty auto voi olla maanantai aamuun. Muualla Ruoholahdessa 2h ma-pe 8-20 kiekkopaikkoja. Laiturin viereen pysäköimällä saa helposti sakot. Painavat tavarat voi nopeasti purkaa siinäkin.