Opiskelijan oma purjehdusseura
 
Slider

Haku Kipparikouluun 2022 on auki / Application for Skippers’ School 2022 is open

///EDITED///

Hae Kipparikouluun!

// English below //

Hae kipparikouluun 2022. Kipparikoululaiset valitsee 2-3 trippiläisestä koostuva valintalautakunta.

Haluaisitko harjoitella kipparointia ja kipparoida TRIPin veneitä omatoimisesti tulevina kesinä?
TRIPin kipparikoulu valmentaa sinut juuri siihen! TRIPin kipparikoulu tarjoaa saaristopäällikkökurssin käyneille tai purjehduksen perusteet hyvin osaaville ja purjehduskokemusta (min. 100nm) hankkineille mahdollisuuden harjoitella siirtymistä osaavasta gastista kippariksi.

Kipparikoulun osallistujat harjoittelevat turvallisissa kolmen hengen pienryhmissä perämiestaitoja kauden aikana. Tavoitteena on parantaa kykyä toimia kipparina suotuisissa saaristo-olosuhteissa päiväsaikaan ja että saatuaan itselleen riittävästi harjoittelua ja varmuutta kipparikoululaisilla on riittävät valmiudet kerhon kipparikokeen eli perämieskokeen suorittamiseen.

Hyväksytysti suoritettu perämieskoe ja veneperehdytys antavat oikeuden kipparoida Teekkaripurjehtijoiden saaristoveneitä ElecTripiä (FinnExpress 83) sekä GinTripiä (Delphia 28). Tarkoituksena on tuottaa Teekkaripurjehtijoille osaavia, turvallisia käytäntöjä hallitsevia kippareita, jotka osallistuvat kerho- ja talkootoimintaan tulevina vuosina.

Kipparikoulussa osallistujat opettavat myös toisiaan ja harjoittelussa keskitytään kipparoinnin kannalta merkittäviin asioihin, minkä vuoksi purjehduksen perustaidot on osattava hyvin jo kipparikouluun tultaessa. Kipparikoulussa ei juuri opeteta uusia asioita, vaan tarkoitus on tarjota ohjattu harjoittelu- ja kehittymismahdollisuus niille, joilla kipparoinnin perusasiat ovat jo tiedossa, mutta harjoittelukokemusta on vähän. Harjoitteluaiheita esimerkiksi rantautuminen, reitin suunnittelu ja MOB-harjoittelu.

Kipparikoulun aikataulu on joustava. Tarkoitus on suorittaa opetuskerrat arki-iltaisin (ma-to) kesä-syyskuun aikana riippuen ryhmästä. Venevaraukset tehdään jo ennen kipparikokousta niin, että varausten ajankohdat sopivat kipparikoululaisille. Kipparikoululaisilla on näin ollen ainutlaatuinen mahdollisuus päästä varaamaan itselleen sopivat päivät jo ennen varsinaista varauskokousta, minkä vuoksi tehtävät varaukset ovat sitovia.

Varsinaista kurssimaksua ei ole, vaan se korvataan talkootunneilla, joita vaaditaan 20 h/hlö. Määrä vastaa esim. osallistumista veneiden kevät- tai syystalkoisiin kolmena/neljänä päivänä, jotta kurssilaiset tulevat tutuiksi veneiden kanssa ja ymmärtävät huoltotoimenpiteiden merkityksen kerhon veneille. Tämän lisäksi kurssilaiset jakavat varauspäivän hinnan opetuskertojen määrän mukaan. Varauspäivän hinta arkipäivinä (ma-to) on 20 e, jolloin esim. 5 purjehduskerran hinnaksi tulee n 33 e/hlö.

// Shortly in eng //

Apply for Skipper’s School 2022.

In practice, the Skipper’s School will be held around 5 times in a group of three people with a qualified instructor from our society. Practice includes for example MOB (Man Over Board) practice, route planning and how to go ashore safely. 
To participate in the Skipper’s School, you will pay 20 bee hours from your bee-hour work-sheet. You will also contribute to the fee of 20€/day (Mon-Thu), which will be divided among the number of Skipper’s School participants (3) each day.

Täyty hakemus pe 29.4 mennessä / fill in the application form by 29th of April.