Opiskelijan oma purjehdusseura
 
eTRIPYLÄ 4/2012

eTRIPYLÄ 4/2012

Tervehdys!

Kevään merkit alkavat olla takatalvesta huolimatta ilmassa, nyt kun pääsiäismunat on melkein syöty ja jäätkin jo sulailee kovaa vauhtia pois TRIPpiläisten tieltä. Ennen varsinaisen purjehduskauden alkua veneet täytyy vielä laittaa yhdessä kuntoon, jotta päästään kaikki nauttimaan kesän huolettomista purjehdushetkistä. Huhtikuu onkin pitkälti talkoopainotteinen, mutta toki muutakin aktiviteettia sekaan mahtuu; tsekkaa tästä eTRIPYLÄSTÄ tarkemmat tiedot tulevista tapahtumista!

eTRIPYLÄ 4/2012

Sisältö:
1. Kaudenavaus- ja tenttisauna pe 20.4.
2. Nokia-tempaus to 3.5. – lisää talkoolaisia tarvitaan!
3. Venetalkoita huhtikuun viikonloppuina
4. Kerhon ulkoasun uudistaminen
5. Johtis 5/2012 ke 25.4.

*****

1. Kaudenavaus- ja tenttisauna pe 20.4.

Laivurikurssit lähenevät uhkaavasti loppuaan samaan aikaan kun purjehduskauden alku alkaa jo uhkaavasti häämöttää edessä päin. Näitä molempia juhlistetaankin saunaillan merkeissä perjantaina 20.4. klo 19
alkaen Gorsussa (Jämeräntaival 5, Espoo)! Samalla kun laivurikurssilaiset suorittavat tentin jälkipuintia saunan lauteilla voivat muut pohtia vaikka tulevan kesän purjehduksia. Tarjolla on tuttuun tapaan syömistä ja juomista, oma pyyhe mukaan.

Kaikki trippiläiset ovat tervetulleita mukaan!

Lyhyesti…
Mitä: Kaudenavaus- ja tenttisauna
Milloin ja missä: PE 20.4. klo 19 Gorsussa
Mitä mukaan: Oma pyyhe

*****

2. Nokia tempaus to 3.5. – lisää talkoolaisia tarvitaan!

Nokian yhtiökokous järjestetään tänä vuonna torstaina 3.5. ja TRIP on jälleen mukana avustustehtävissä. Talkoolaisten tehtävät ovat helppoja opastus- ja avustamistehtäviä, jotka eivät vaadi mitään erityisosaamista. Paikalla to 3.5. on oltava klo 8:45-18. Kyseinen tempaus on merkittävä osa TRIPin varainhankintaa ja siksi on tärkeää, että saamme paikalle kaikki 60 talkoolaista.

Miksi osallistuisin?

– TRIPin toiminnan laajentuessa jatkuvasti myös rahoitusta erinäisiin projekteihin, tapahtumiin ja veneiden kunnostukseen tarvitaan entistä enemmän. Nokia-tempaus on merkittävä osa TRIPin varainhankintaa, minkä vuoksi onnistunut tempaus mahdollistaa toiminnan jatkuvan kehittämisen ja takaa hyvän pohjan yhteistyölle myös tulevina vuosina.

– Vaikka avustajille ei makseta tempauksesta rahallista korvausta, tarkoituksena ei kuitenkaan ole jättää tempaajia kuivin suin. Näin ollen palkkiovaihtoehtoja tempaukseen osallistujille on peräti kolme:

1. 100 euron alennus kevään 2012 purjehtija- tai perämieskurssista
– Loistava mahdollisuus kevään kurssilaisille pudottaa kurssin hintaa vain yhden päivän talkootyöllä!

2. Osallistuminen tempauspurjehdukselle 15.-17.6.
– Viime vuonna tempauspurjehdus suuntasi kolmen veneen voimin Tallinnaan; lähde mukaan ja voit päästä vaikuttamaan mihin tänä vuonna seilataan!

3. Talkootunnit kaksinkertaisina

Ilmoittautuminen mukaan talkoisiin on auki ja tempaajiksi onkin ilmoittautunut jo jonkin verran TRIPpiläisiä. Talkoolaisia kaivataan kuitenkin reilusti lisää, jotta koko 60 henkilön kiintiö saadaan täytettyä! Lähde siis rohkeasti mukaan ja ansaitse osallistumisellasi purjehduspäiviä ensi kesälle tai alennusta kevään kurssimaksuun. Tempaukseen voivat osallistua kaikki TRIPin jäsenet, ja varsinkin uusille jäsenille tempaus on oiva tapa varmistella tulevan kesän purjehdusmahdollisuuksia. Tempaajia tarvitaan kuitenkin sen verran paljon, ettei Wanhojen Jarrujenkaan sovi jättää tempausta väliin 😉

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä lomake täällä: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDB0bkE3R1AySkk0bHBSS2xlNnpuYWc6MQ

Lisätietoja tempauksesta Simo Skogbergilta (simo.skogberg@aalto.fi). Tervetuloa mukaan!

*****

3. Venetalkoita huhtikuun viikonloppuina

Viikko sitten sunnuntaina polkaistiin kausi kevätkunnostusten osalta vauhdilla käyntiin, joten eiköhän jatketa hyvin alkaneita talkoita myös tulevina viikonloppuina. Talkoot järjestetään yleensä lauantaina ja sunnuntaina klo 12 alkaen, ajankohdista tiedotetaan kuitenkin tarkemmin erikseen.

Akuutteina tehtävinä on mm. kaiteiden ja ikkunankehyksien kiinnitystä, vesiletkujen vetoa, sisustan puhdistelua talven jäljiltä, pohjan hiontaa ja maalausta ym. vain muutamia mainitakseni. Kauppaosastoonkin mahtuu pari huolehtimaan, ettei nälkä pääse yllättämään. Tänä viikonloppuna aloitettiin lisäksi purjehduskauden aloituksen kannalta kriittisin työvaihe, Teasen ja Tonicin pohjien kunnostus. Etenkin Teasen pohja pääsi viime kauden päätteeksi melko kurjaan kuntoon, joten kunnostetaan siitä jälleen yhdessä kelpo vene. Veneiden saamien purjehduskuntoon ei ole mahdollista ilman reippaiden jäseniensä talkoopanosta, joten kannattaa tulla mukaan!

Talkoisiin osaamistasoksi riittää reipas asenne ja loput oppii paikan päällä! Eikun siis kaikki reippaasti mukaan, talkoissa on myös hyvä tutustua kerhon muihin toimijoihin. Päälle kannattaa varata säänmukainen varustus ja jotain, jossa lika tai pöly ei niin haittaa. Tulevan kesän purjehduksien kannalta on erittäin tärkeää, että kerhon jäsenet osallistuvat aktiivisesti myös veneiden kunnostukseen. Mitä parempaan kuntoon laitamme veneet itse keväällä, sitä paremmassa kunnossa olevalle veneelle pääsemme purjehtimaan! Lisäksi talkoissa on se ikävä vaara, että siellä saattaa jopa oppia jotain 🙂 Vielä viimeisenä houkutuksena lainaus kerhon veneen varaussäännöistä kohdasta 5 veneenvarausoikeudet: “minimituntimäärä (20) oikeuttaa kolmeen varauspäivään”.

Kartta OV:lle: http://trip.ayy.fi/modx/index.php?id=63
Jos mieltä jäi askarruttamaan vielä jokin asia, ota rohkeasti yhteyttä pääveneenhoitajiin Mikko Eroseen tai Kalle Nurmeen, yhteystiedot löydät TRIPin nettisivuilta!

Nähdään talkoissa!

*****

4. Kerhon ulkoasun uudistaminen

Kuluvalla kaudella yksi hallituksen keskeisistä tavoitteista on panostaa uusien jäsenten hankintaan, jota lähdetään toteuttamaan uudistamalla kerhon ulkoasua ja tekemällä mm. nettisivuista selkeämmät ja helpommin lähestyttävät. Tarkoituksena on myös parantaa sivujen käytettävyyttä nykyisten jäsenten kannalta. Uudet nettisivut ovat paraikaa työn alla, uusi logo jo käytössä ja eVene-projektiin liittyen TRIPille teetetään omat eVene-kerhopaidat. Paitojen tilauksesta lisää informaatiota hieman myöhemmin.

*****

5. Johtis 5/2012 ke 25.4.

Seuraava johtiksen kokous pidetään keskiviikkona 25.4. klo 18 JMT 3:n peli- ja sitsitilassa, tervetuloa!

*****

P.S. eVene-projektin etenemistä voit seurata täältä http://e-vene.blogspot.com/