Opiskelijan oma purjehdusseura
 
Avomerilaivurin radiokurssi (LRC-kurssi) la 27.5.

Avomerilaivurin radiokurssi (LRC-kurssi) la 27.5.

Teekkaripurjehtijat järjestää lauantaina 27.5.2017  LRC-meriradiokurssin (avomerilaivurin radiokurssin). Kurssi pidetään Viestintäviraston tiloissa lauantaina kello 09:00-17:00, ja kurssi päättyy Viestintäviraston järjestämään Avomerilaivurin radiotutkintoon (LRC-tutkinto), jonka jokainen kurssilainen suorittaa. LRC-kurssi on maksuton, mutta tutkinnosta ja pätevyystodistuksesta peritään asetuksen mukainen maksu laskulla jälkeenpäin.

Kurssin vetää Ari Caselius, joka työskentelee Viestintävirastossa meriradioasiantuntijana.

Kurssille otetaan ainoastaan kahden vuoden sisällä SRC-tutkinnon hyväksytysti suorittaneita henkilöitä.  Tämä siksi, että kurssilla ei painoteta enää niitä perusasioita, jotka kuuluvat SRC-tasolle ja jotka ovat samoja kuin MF/HF-toiminnassa. Jos sinulla on kahta vuotta vanhempi SRC-tutkinto, ja olet kiinnostunut LRC:stä, ota yhteyttä ennen kurssia.

Kurssille ja tutkintoon osallistuvan tulee tutustua huolella Avomerilaivurin radioliikenneoppaaseen ennen tilaisuutta. Kaikki itseopiskelun aikana epäselväksi jääneet asiat kannattaa kirjata muistiin ja ottaa esille kurssin aikana. Viestintäviraston internetsivuilla on olemassa myös mallikoeversio kysymyksineen. Tähän kannattaa myös tutustua ennalta. Lisätietoa Viestintäviraston sivuilla.

On suositeltavaa kerrata Rannikkolaivurin VHF-radioliikenneopas ennen LRC-opasta, koska  LRC-oppaasta on jätetty pois kaikki sellaiset perustoiminnot ja -menettelyt, jotka ovat yhteisiä kaikille taajuusalueille (VHF, MF ja HF).

Kurssilla opetellaan mm. seuraavat asiakokonaisuudet:

– Peruskäsitteitä / radioaaltojen eteneminen eri taajuusalueilla
– GMDSS-järjestelmä (merenkulun kv. hätä- ja turvallisuusjärjestelmä)
– Vaatimukset, laitteet, merialueet, SRR-alueet, Sat-järjestelmät, Navareat/MSI
– DSC-järjestelmä -> erot DSC:n käytössä VHF- ja MF/HF-taajuusalueilla
– hätäliikenteen käynnistäminen ja aiheettoman hätähälytyksen peruutusmenettelyt MF/HF-taajuusalueilla
– taajuusasiat MF- ja HF-taajuustaulukot
– ITU-julkaisut (List of Ship Stations…….coast stations)

Ilmottaudu viimeistään to 11.5. – ilmoittautumislomake

Ilmoittautuminen on sitova. Jos joudut peruuttamaan ilmoittautumisesi, ole hyvä ja tee se sähköpostitse, sillä paikkoja on rajoitetusti.

Saat vahvistuksen yhteydessä tarkemmat tiedot päivästä. Sekä Avomerilaivurin radioliikenneoppaan. Opasta ei saa jakaa eteenpäin, koska Viestintävirasto kontrolloi sen jakelua.